Німецькі розробники створили програму для сирійських переселенців, яка значним чином полегшить їхнє життя. Творцями цього додатку стали дві компанії із Дрездену. Вони створили її на благодійній основі.

Про це повідомляє Euronews.

Власниця однієї з компаній Віола Кляйн запевняє, що вона при зустрічі із біженцями чула від них безліч нерозв'язаних запитань. Жінка займається волонтерською підтримкою переселенців у вільний час.

"Куди подавати документи? Як попросити про притулок? Де можна вивчити німецьку та англійську мови? На усі ці питання можна знайти відповідь у нашій розробці", - розповіла Кляйн.

Вона також додала, що на офіційних сайтах не завжди легко можна знайти інформацію, а цей додаток стане максимально доступним для біженця.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Німецькі закони сильно відрізняються від сирійських. А цей додаток допоможе нам швидше адаптуватися до нових умов", - поділився враженнями 25-річний переселенець із Алеппо.

Інтерфейс цієї програми доступний на англійській, німецькій та арабський мовах.

Читайте також: Біля берегів Туреччини затонув ще один човен з мігрантами: 14 жертв

Нагадаємо, до Німеччини у цьому році вже прибули близько 700 тисяч біженців. Дехто з політиків та представників громадськості вважають, що країна чинить правильно, надаючи притулок для втікачів від війни. Інші особи називають такий наплив емігрантів справжньою катастрофою.