Іспанська влада бореться із ймовірним відділенням Каталонії усіма можливими законними шляхами. Столичні чиновники подають позов до Конституційного суду через намір каталонських сепаратистів отримати незалежність у 2017 році.

Про повідомляють іспанські ЗМІ.

Прем'єр-міністр країни Маріано Рахой вимагає від судових інстанцій терміново припинити сепаратиські дії політиків з Барселони та призупинити дію резолюції і всіх її похідних.

Днями раніше влада Каталонії ухвалила план виходу автономії із складу Іспанії до 2017 року.

Раніше Конституційний суд цього народу вже відхилив два позови від Консервативної партії Іспанії та опозиціонерів Каталонії, які намагаються запобігти незалежності.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, Каталонія, яка має власну культуру та мову, вже кілька десятків років намагається відокремитись від Іспанії. Нещодавно місцеві урядовці провели референдум серед населення, який не набув юридичної сили.

Читайте також: Відокремлення Каталонії: прем'єр Іспанії категорично проти

Каталонія не єдина земля в Іспанії, яка жадає незалежності. Таку ж мету має і Країна Басків. Тамтешні політики вимагають всесвітнього визнання не тільки на території Іспанії, але і на півдні Франції у тому числі.