Російська Федерація хоче разом з Вірменією створити об'єднану регіональну систему ППО в Кавказькому регіоні.

Таке доручення дав російському уряду президент РФ Володимир Путін, пише gazeta.ua.

"Прийняти пропозицію уряду Російської Федерації про підписання угоди між Російською Федерацією і Республікою Вірменія про створення Об'єднаної регіональної системи протиповітряної оборони в Кавказькому регіоні колективної безпеки", - сказано у підписаному Путіном документі.

Читайте також: Іран закупить системи ППО російського виробництва

Росія мотивує необхідність встановлення такої системи ППО загрозою міжнародного тероризму, який начебто зосередив свою увагу на Кавказькому регіоні.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Зараз на території Вірменії дислокується 102-га російська база в Гюмрі. Згідно з угодою, яку підписали у 2010 році, термін дислокації бази продовжено до 2044 року, причому орендної плати немає. База оснащена зенітним ракетним комплексом С-300 і винищувачами МіГ.