У Женеві під час Всесвітній конференції радіозв'язку при ООН затвердили важливу новацію. Вона дозволить відстежувати авіарейси в будь-якій точці світу.

Про це повідомляє німецьке видання DW.

Зазначається, що учасники конференції прийняли рішення про відстеження маршрутів пасажирських авіалайнерів, використовуючи супутники. Це все відбуватиметься в режимі реального часу.

Міжнародний союз електрозв'язку розповів, що ВКР розподілила декілька смуг частот таким чином, щоб сигнали з повітряних суден стало можливим передавати на супутники.

Завдяки такому нововведенню розшириться прийом сигналів за межею прямої видимості. Це сприятиме передачі даних про місцезнаходження літаків з будь-якої точки світу. Зокрема, з океанічних, полярних та інших віддалених районів.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Читайте також: До катастрофи російського літака в Єгипті причетний лідер ІДІЛ на Синаї - ЗМІ

Важливу роль у прийнятті цього рішення зіграло зникнення рейсу MH370 Малайзійських авіаліній 8 березня минулого року. Авіалайнер летів з Куала-Лумпур до Пекіну.

В кінці липня 2015 року на березі острова Реюньйон в Індійському океані пошуковці виявили уламок крила. Його ідентифікували як частину зниклого малайзійського літака.