Головна військова прокуратура завершила розслідування катастрофи Ту-154М. На борту літака загинув польський президент Лех Качиньський.

Про це пише Залізний аргумент.

"Повітряне судно розбилось із технічних причин. До трагедії призвели "неправильні дії екіпажу, зниження літака нижче мінімально можливої для приземлення висоти і відсутність команди відходу на друге коло", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Літак впав на житловий будинок в Огайо: загинули дев'ять людей

Згідно інформації, свою роль зіграло також призначення на політ недостатньо досвідченого пілота та те, що керівник польотами не заборонив приземлення в аеропорту "Смоленськ-Північний" через погодні умови та не спрямував його на запасний аеродром.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також, у підсумковому документі перераховують відсутність команди керівника зони приземлення піти на друге коло в ситуації, коли літак знизився нижче мінімальної висоти 100 м.

Літак зіткнувся спочатку із деревами, а потім - із землею.

"Детальне дослідження останків не продемонструвало слідів локальних вогнищ руйнування конструкції літака, які могли б відбуватися з інших джерел", - розповіли у польській прокуратурі.

Нагадаємо, літак із президентом Польщі розбився 10 квітня 2010 року у Смоленській області. Всі, хто був на борту - загинули.