Вчора у Варшаві відбувся великий марш, організований націоналістами та ультраправими. Офіційний привід проведення заходу - це День незалежності у країні, але під час ходи демонстранти виступали проти нелегальних емігрантів.

Про це повідомляє DW.

Гаслами цього дня були "Польща для поляків" та "Бог, честь, вітчизна". Впродовж усієї ходи учасники викрикували слова проти емігрантів та демонстрували антиісламську символіку, тим самим говорячи, що їхня країна не стане другою Німеччиною для біженців з Близького Сходу.

Зазначимо, що демонстранти навіть спалювали прапори ЄС. Протягом усього дійства можна було побачити фаєри та іншу піротехніку. Особливо радикально налаштовані громадяни намагались спровокувати поліцію на бійку,але правоохоронці заспокоїли відчайдух.

За офіційними даними, на марші були присутні 25 тисяч осіб. Самі ж організатори стверджують про 50 тисяч.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: Швеція ввела прикордонний контроль через наплив мігрантів

Польща отримала незалежність у 1918 року. До цього ці землі більше ста років контролювались Росією, Пруссією та Австрією.