Жителі канадського Монреаля і околиць вийшли на мітинг проти скидання 8 мільярдів літрів каналізаційних відходів місцевими очисними спорудами у річку Святого Лаврентія.

Про це повідомляє "Euronews".

Протестуючі побоюються, що узбережжя однієї з канадських річок загрузнуть у побутовому смітті.

Однак, влада заявляє, що іншого виходу немає: необхідно терміново відремонтувати старі очисні споруди, в тому числі - мережу міських каналізаційних труб. У іншому випадку, за словами влади, будь-яка аварія обернеться куди більш серйозною катастрофою.

"Це рішення було прийнято з усвідомленням всієї відповідальності. Я вже неодноразово повторював, що воно далося нам нелегко. Якби у нас був інший вихід, ми вибрали б його", - підкреслив мер Монреаля Дені Кодер.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Читайте також: Канадські військові у Львові продемонстрували аптечку за стандартами НАТО (фото)

Фахівці, між тим, заявляють, що ніяких токсичних, небезпечних відходів злиті води не містять, тому флорі і фауні Святого Лаврентія нічого не загрожує.

Повідомляється, що злив відходів триватиме близько тижня.