У Колумбії розроблений проект указу про легалізацію вирощування та вживання марихуани в медичних цілях. Про це заявив міністр юстиції південноамериканської країни Йесід Рейес, передає УНН.

"Йдеться виключно про медичне або наукове використання марихуани, ніхто не говорить про легалізацію з якимись іншими цілями", - заявив Рейес.

Він наголосив, що плантації марихуани повинні будуть отримати легальний статус в національній раді з наркотичних речовин, на них можна буде виробляти різну продукцію на основі марихуани.

Директор антинаркотичної служби Колумбії генерал Рікардо Рестрепо заявив, що зараз в країні є приблизно 400 гектарів посадок канабісу, в основному в департаменті Каука. Зараз контроль за вирощуванням забороненої трави здійснюють повстанці з Революційних збройних сил Колумбії (РЗСК) і бандити.

Читайте також: У Колумбії вбили найвідомішого наркобарона

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Раніше, Європейський центр моніторингу наркотиків і наркозалежності в Лісабоні опублікував результати дослідження щодо вживання наркотичних речовин на території Європи.

Експерти з'ясували, що марихуана залишається найбільш часто вживаним наркотичною речовиною континенту. Майже 79 мільйонів європейців хоч один раз, але все-таки пробували цей наркотик. Другим найпопулярнішою речовиною став кокаїн - його пробували 15,6 млн жителів Європи.