Через фінансову нестабільність у Південній Америці багато світових банків скорочують свої штаби, а дехто навіть повністю закривають свої філії. Про це повідомляють у Bloomberg.

Основна причина уходу європейських банків - це низька ціна на сировину та рецесія. Банки не отримують вже високого прибутку від населення, а громадяни у свою чергу також зменшують свої витрати.

Societe Generale SA вже звільнив близько тисячі співробітників у Бразилії. HSBC Holdings Plc продав філії у тій же країні через повну збитковість - через це втратили робочі місця 20 тисяч осіб. Deutsche Bank AG також закриває свої представництва у Південній Америці, а Barclays Plc не має можливості тримати усіх робітників у тій самій Бразилії.

Однак не усі фінустанови світу збираються закривати бізнес у Південній Америці. JP Morgan із США навпаки розширяє своє представництво та наймає нову робочу силу. Таким чином банк намагається використати кризу на свою користь.

Експерти Bloomberg визначають, що ухід банків ще сильніше послабить економіку країн, адже підприємства мають ледь не єдине джерело фінансування в особі світових банків.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Читайте також: ЄС не підвищуватиме квоти на ввезення української продукції

Нагадаємо, сьогодні опустилась до 5-річного мінімуму ціна на барель нафти. Її продають по 44,16 американських доларів.