США доставили в Україну контрбатарейні радари. Пристрої точно визначають місцезнаходження знарядь ворога.

Про це повідомив у Twitter посол США Джеффрі Пайєтт.

Зокрема він заявив, що поки що Америка не може постачати Україні летальне озброєння.

"Це може змінитися у відповідь на розвиток ситуації на місці. Але зараз військова допомога, яку ми надаємо, є нелетальною зброєю. Ми почали з поставки сухих пайків і простого військового обладнання, а зараз вже надаємо зашифровані радіостанції, прилади нічного бачення, дуже сучасні контрбатарейні радари", - написав він.

Пайетт зазначив, що перші два радари будуть доставлені в Яворів до кінця поточного тижня.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За його словами, наступний оборонний бюджет Штатів передбачає виділення Україні допомоги на 300 млн доларів.

Читайте також: Американці навчились зберігати концентровану сонячну енергію

Нагадаємо, американські радіолокатори контрбатарейної боротьби AN / TPQ-36 дозволяють визначати місцезнаходження гармат противника по траєкторіях снарядів, ракет або мін.

При цьому вони будуть діяти тільки проти "ДНР" і "ЛНР". Російська карта в радари не завантажена. Отже, у разі обстрілів з території РФ, їх функціональність буде обмежена.