На півночі Іраку у місті Сінджар виявили вже друге масове поховання. Про це повідомляє BBC із посиланням на власні тамтешні джерела.

Стратегічно важливе місто нещодавно відвоювали курди у бойовиків "Ісламської держави". 7,5 тисяч солдат під керівництвом військових США пішли у наступ проти терористів.

Після бою курди знайшли у місті велику могилу із мешканцями міста. Там лежали тіла приблизно 80 жінок. Сьогодні у Сінджарі знайшли ще одне місце поховання.

У вже другій могилі знаходяться майже 50 загиблих від рук терористів ІДІЛ. Наразі невідомі статеві та расові складові цих останків.

Нагадаємо, мешканці Сінджару є переважно курдами. У часи перебування під контролем "Ісламської держави" місцевих курдів вбивали та використовували, як рабів, адже ісламісти відносили їх до "невірних".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: У Туреччині, де проходить саміт G20, ліквідували терориста-смертника

Нагадаємо, організація ІДІЛ, намір якої встановити закони шаріату на Близькому Сході і не тільки, 13 листопада скоїла жахливий теракт у Франції. Там загинули близько 150 осіб. Терористи пояснюють свої дії помстою за вбитих побратимів.