Російському художнику Петру Павленському, котрий підпалив двері ФСБ на Луб'янці, висунули офіційне обвинувачення - у вандалізмі за мотивами ідеологічної ненависті.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

За версією слідства, підпалюючи двері в будівлі Федеральної служби безпеки, Павленський переслідував "свої політичні та соціальні цілі".

"Не ясно, що взагалі таке "соціальні цілі" в розумінні слідства. Яким чином художник Павленський, не будучи членом жодного з існуючих політичних чи громадських об'єднань, міг висловлювати будь-чиї ідеї?

Адже визначення "соціальний" має на увазі наявність соціуму, певної соціальної групи", - сказала адвокат Петра Ольга Чавдар.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Вона зазначила, що захист і сам фігурант будуть доводити абсурдність пред'явленого обвинувачення.

Читайте також: Один у полі воїн: за звільнення Павленського відбувся пікет у Москві (фото)

Нагадаємо, Павленський в ніч на 9 листопада підпалив вхідні двері будівлі ФСБ РФ у Москві. Пізніше його справу стали розглядати за статтею "вандалізм".

Павленський ж, у свою чергу, зажадав від суду розгляду його справу за статтею "тероризм". Так він висловив свою солідарність з українським режисером Олегом Сенцовим.