Міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан на зустрічі з представниками оборонних відомств країн-членів ЄС заявив, що Франція потребує військової підтримки у боротьбі з "Ісламською державою". Про це повідомляє Deutsche Welle.

Прохання обґрунтовується необхідністю зменшення навантаження на французькі збройні формування, які задіяні у міжнародних операціях. Офіційний Париж посилається на статтю Договору про Європейський Союз - "якщо держава-член є жертвою збройної агресії на своїй території, інші держави-члени будуть зобов'язані надати допомогу і підтримку всіма доступними засобами відповідно до статті 51 Статуту ООН".

Станом на ранок 17 листопада рішення щодо запиту Франції прийнято не було, але як зазначила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні - суть заяви Франції буде розглянута.

Читайте також: Теракти в Парижі: трьох підозрюваних арештували в Бельгії

Також, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн, заявила, що ФРН розглядає можливість посилення військової присутності на Малі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 13 листопада у французькій столиці відбулися теракти, жертвами яких стали 129 людей.