Король Йорданії Абдалла II звинуватив бойовиків угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) у розв'язуванні третьої світової війни проти всього людства і закликав міжнародну спільноту негайно об'єднати зусилля для боротьби із цією загрозою.

Під час візиту в Косово йорданський монарх назвав бойовиків ІДІЛ "дикими бандитами", які вбили більше 100 тисяч мусульман. Протистояння з ІДІЛ король Йорданії вважає "війною всередині ісламу" - боротьбою з тими, хто хоче перетворити мусульман на фанатиків, пише ВВС.

"Ми повинні діяти швидко і рішуче, щоб відбити міжконтинентальні загрози, чи то на Близькому Сході, в Африці, Азії чи то Європі", - сказав король Абдалла II.

Читайте також: У Парижі опізнані 117 тіл загиблих в терактах

У ніч на суботу Парижі в результаті серії скоординованих атак загинули більше 100 людей, ще понад 300 отримали поранення. Відповідальність за напади взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще