Вперше в історії Росія не підтримала резолюцію Генеральної асамблеї ООН на підтримку Міжнародного агентства по ядерній енергії. Причиною відмови став текст щорічної доповіді агентства, у якій ядерні об'єкти в Криму були віднесені до України. Про це заявляє ТАСС.

Постпред РФ при ООН Віталій Чуркін у властивій йому манері прокоментував позицію МАГАТЕ щодо відношення ядерних об'єктів в Криму до України:

"Це - завідомо неправдиве твердження, яке ігнорируює той факт, що після незаконного державного перевороту в Києві в лютому 2014 населення Криму, включаючи місто Севастополь, на референдумі проголосувало за вихід зі складу України і возз'єднання з Російською Федерацією", - заявив дипломат.

Читайте також:Росія не буде брати участь у будівництві енергоблоків Хмельницької АЕС

Пояснюючи відмову Росії підписати формальну резолюцію, Віталій Чуркін жалівся, що секретаріат МАГАТЕ не враховує позицію Росії:

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"На жаль, ряд держав, а також секретаріат МАГАТЕ зволіли ігнорувати об'єктивну реальність. Заперечується не тільки той факт, що Крим є невід'ємною частиною Росії, але навіть і те, що наша країна зробила застереження до щорічної доповіді МАГАТЕ. Схоже, ті, хто робить такі вчинки, воліють перебувати у світі приємних їм ілюзій ", - заявив Чуркін, відзначивши, що в цій ситуації Росія не змогла підтримати проект резолюції ГА.

Крім Росії, ще у 10 держав утрималися від підписання резолюції, у тому числі Болівія, Венесуела, Зімбабве, Куба, Нікарагуа, Сирія, Судан, Танзанія і Чад