Ймовірного організатора терактів, які сталися в Парижі 13 листопада, Абдельхаміда Абаауда вбили під час поліцейської спецоперації.

Рейд пройшов в передмісті на півночі Парижа, передає РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Як повідомив прокурор Парижа Франсуа Молен, операція спецслужб почалася відразу ж після отримання інформації про можливе місцезнаходження терориста.

За наявною інформацією, до паризьких терактів 28-річного уродженця Бельгії з арабськими коренями бачили на території Сирії, де він воював на боці терористичного угрупування "Ісламська держава Іраку та Леванту".

Читайте також: В передмісті Парижа знову вибухи - вбито двох терористів

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, увечері 13 листопада в різних районах Парижу сталася серія терактів. Спочатку прогриміли три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Після цього терористичні атаки відбулися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan.

Всього в результаті нападів загинули 129 людей, ще понад 350 людей отримали поранення. Відповідальність за здійснення терактів взяли на себе бойовики ІДІЛ.