Кількість жертв аварії швидкісного поїзда, який зійшов з рейок на сході Франції, зросла до 11 осіб. Ще 42 людини отримали поранення. Про це пише НБН.

"З 53 осіб, що знаходилися на борту, загинули 11 і 42 поранені, в тому числі четверо неповнолітніх у віці від 10 до 15 років", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 листопада поїзд здійснював пробні поїздки між Саверном і Страсбургом. Він їхав зі швидкістю 265 км/год при допустимих 176 км/год. Аварія сталася на мосту, частина понівечених вагонів впали в річку.

Як з'ясувалось згодом, причиною катастрофи стало занадто пізнє гальмування перед поворотом.

Читайте також: Електричка загорілася на Прикарпатті

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Розслідування показало, що "процес гальмування був розпочатий занадто пізно", внаслідок чого потяг зійшов з рейок на швидкості 243 км/год.

Також повідомляється, що в кабіні потяга в момент аварії перебувало семеро людей, у той час як за нормами там не повинно бути більше чотирьох осіб.