Родина біженців із Сирії, яка вже більше місяця перебуває у транзитній зоні аеропорту Шереметьєво, нарешті дочекалася рішення російського правосуддя. Їх змусили заплатити 30 тисяч рублів штрафу, повідомляють у BBC.

Матір чотирьох дітей Гулістан Шао Ісса прибула до Москви просити про притулок ще у вересні. Вона мала із собою сирійський та іракський паспорти. Працівники аеропорту прийняли ці посвідчення за фальшиві. Усі члени родини також є етнічними курдами.

Після цього розпочався судовий процес. Родину біженців залишили мешкати у транзитній зоні аеропорту. Російська судова система навіть погрожувала біженцям в'язницею.

Але судді проявили милосердя до переселенців та змусили заплатити 30 тисяч рублів штрафу. На поступки пішли через те, що жінка має чотирьох маленьких дітей.

Невідомо, чи буде родина і надалі просити РФ про притулок. У разі доведення їхньої провини, вони можуть примусово полетіти до будь-якої безвізової із Росією держави.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Читайте також: 160 терористів "ІДІЛ" з російським паспортом загинули в Сирії

Нагадаємо, справжня міграційна криза наразі відбувається у Європі. Лише одна Німеччина вже прийняла 700 тисяч переселенців із Близького Сходу.