Невідомі озброєні злочинці захопили заручників в готелі Radisson в столиці Малі Бамако. Всередині будівлі знаходиться близько 170 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

В агентстві відзначають, що Radisson Blu використовують іноземці, що працюють в столиці країни. Готель знаходиться на заході від центру міста. Він розташований неподалік від району, де проживають громадяни інших країн і дипломати.

"Дуже рано вранці почалася стрілянина. Очевидно, що це не спроба захоплення заручників. Поліція вже тут, вони оточили територію", - розповіло джерело Reuters.

Наголошується, що усередині готелю можуть перебувати до десяти озброєних людей. Нападники на готель вигукували гасла "Аллах акбар".

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У результаті захоплення готелю Radisson Blu в Малі, за останніми даними, загинули дев'ятеро людей.

Як повідомляє агентство Reuters, серед звільнених заручників ті, які змогли процитувати Коран.

У свою чергу, агентство AFP повідомляє, що антитерористична група вивела з готелю ще двох жінок. Не уточнюється, чи це зроблено з дозволу бойовиків, або жінки були звільнені в результаті силової операції.

Читайте також: Майже 150 українців перебувають у полоні бойовиків – Геращенко

Американське посольство в Бамако закликало всіх громадян США, у тому числі і дипломатів, сховатися в притулках.

Нагадаємо, в Малі з 2013 року перебувають миротворці ООН, які були направлені в країну для протидії ісламістам. Вони погрожували, що рушать на Бамако. У серпні 2015 12 осіб загинули при штурму готелю в Севарі, місті в центральній частині країни.