Учора ввечері, 19 листопада, комітет з прав людини Генасамблеї ООН прийняв поданий Саудівською Аравією проект резолюції, який засуджує російсько-іранське вторгнення до Сирії.

За резолюцію проголосувало 115 країн-членів ООН, передає Reuters.

Проти прийняття документу висловилися 15 країн, утрималася - 51. Таким чином, ООН переважною більшістю голосів засудила спецоперацію Москви на Близькому Сході.

Росія та Іран назвали це рішення "марним" і "необґрунтованим".

Читайте також: Керрі очікує на великі зміни в Сирії через кілька тижнів

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Країни ООН "рішуче засудили атаки на сирійську опозицію і закликали до негайного припинення бомбардувань". Крім того, в резолюції сказано, що дії росіян і іранців призводять лише до розростання впливу в регіоні терористичних організацій "Ісламська держава", "Фронт ан-Нусра" та інших.

У відповідь посол сирійського президента Башара Асада звинуватив Саудівсьу Аравію в "лицемірстві" і "підтримці терористів".