Протоієрей Російської православної церкви Всеволод Чаплін запропонував вбивати терористів без суду, якщо вони становлять небезпеку для суспільства, пише Інтерфакс.

"Ось так вільно нам і потрібно знову обговорювати і вирішувати це питання, оцінюючи загрози, рівень безпеки в суспільстві і різні способи її забезпечення. Терористів же, а також організаторів та спонсорів терактів можна і потрібно просто знищувати без жодного суду і без всякої процедури у тих випадках, коли правоохоронні органи точно встановили, що мова йде про людей, які мають суспільну небезпечність ", - сказав Чаплін.

Читайте також: Адміністрація Путіна вважає, що 90% росіян схвалюють смертну кару

"Краще обходитися без смертної кари, але бувають ситуації, коли загрози суспільству занадто сильні, і воно може захищати себе, в тому числі, таким чином", - зазначив священик.

Чаплін також вказав, що практика страт застосовувалася в Старому Завіті, а ні в Новому Завіті, ні в Переданні та історичній спадщині православної церкви немає вказівок про необхідність її скасування.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще