Посол Сирії в Росії Ріад Хаддад заявив, що близько 10 тисяч бойовиків, які воюють на стороні "Ісламської держави", є вихідцями з країн СНД.

Всього на території Сирії, за оцінкою Хаддада, діють до двох тисяч різних терористичних об'єднань. "Ісламська держава" - найбільша з них.

"Коли військові сили Росії почали свої операції, всі дрібні терористичні групи відразу об'єдналися з ІДІЛ. Зараз у складі сил терористів близько двох тисяч угруповань", - заявив Хаддад, пише ВВС.

Хаддад також заявив про успіхи наземної операції сирійської армії і повітряних ударів Росії. За його словами, терористи йдуть у бік кордону з Туреччиною. Сирія при цьому координує всі свої кроки з Росією, заявив посол.

Попередні оцінки кількість росіян і мешканців СНД, які воюють на боці ІДІЛ, були значно нижчими. Президент Росії Володимир Путін 16 листопада заявив, що в рядах ІДІЛ перебуває від 5 до 7 тисяч вихідців з країн СНД.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Перший заступник міністра внутрішніх справ Росії Олександр Горовий минулого тижня уточнив в інтерв'ю "Інтерфаксу", що, власне, росіян серед них близько 2,5 тисячі.

Читайте також: За наших! За Париж! - російські льотчики підписують авіабомби в Сирії (відео)

Голова МВС Володимир Колокольцев у вересні говорив про 1,8 тисячі росіян, які воюють за ІДІЛ.

Секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев в червні нарахував трохи більше тисячі таких росіян.

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт в Парижі, під час якого загинули 130 людей, а також за вибух російського літака над Сінаєм, який забрав 224 життя.