Саулюс Скверняліс, який є чинним керівником МВС Литви, пішов у відставку після того, як один із затриманих втік з поліцейської дільниці та прихопив із собою автомат Калашникова.

Про це повідомляє BBC.

Чиновник вже направив прохання прем'єру Альгірдасу Буткявічюсу. У ньому він зазначив, що не може займати свою посаду "перед лицем спільної глобальної загрози заради суспільних інтересів та стабільності в країні".

Скверняліса вже звинувачували у неякісному виконанні обов'язків. Спікер парламенту Лорета Граужінене зателефонувала йому одразу після інциденту, але він спав. У свою чергу, міністр внутрішніх справ запевнив, що Граужінене була неадекватною та заважала йому працювати.

Однак у парламенті сподіваються, що Скверняліс все ж передумає, адже раніше він виконував свою роботу добре і мав позитивні відгуки.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Читайте також: Російський військовий здав на металобрухт танків на 48 млн грн

Нагадаємо, втеча трапилась у четвер. Затриманий Ігор Молотков втік із поліцейської автівки разом з вогнепальною зброєю. Три тисячі правоохоронців шукали втікача протягом п'яти годин.

Автомати литовським стражам порядку дозволили носити після терактів у Парижі, під час яких загинули 130 осіб.