Літня пара знайшла понад шести тисяч цінних документів у власній квартирі в угорському місті Будапешт. В них йдеться про підготовку Голокосту.

Про це повідомляє видання Тhe guardian.

Подружжя знайшло документи в одній із стін будинку, де їх замурували. В ній утворилась щілина, і господар вирішив полагодити її. Під час ремонту він і наткнувся на папери. Спершу чоловік подумав, що пошкодив шпалери сусідам.

Зазирнувши у щілину, він побачив, що на папері щось написано. Після цього чоловік разом із дружиною почав розбирати стіну. Вони дістали з неї 61 кг документів. Папери були запилені, але в гарному стані.

Читайте також: За заперечення Голокосту 87-річну німкеню засудили до 10 місяців в'язниці

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Їх передали до міського архіву Будапешта. 6,3 тисяч задокументованих переписів, що відносяться до 1944 року, передували знищенню понад 200 тисяч євреїв у таборах смерті у столиці Угорщини. У документах занотовували, чи належать мешканці до єврейської громади, чи ні. На полях вказали загальну кількість християн та євреїв.

Документи безцінні для істориків, оскільки допоможуть заповнити прогалину у знаннях про трагедію євреїв у Будапешті. Їх оцифрують, а потім оприлюднять.

Нагадаємо, День пам'яті жертв Голокосту в Ізраїлі відзначають кожного року. Він випадає між річницею повстання у Варшавському гетто та Днем незалежності Ізраїлю.