Через обмеження поставок електрики до окупованого півострова Крим, Російська федерація припинила відвантажувати вугілля до України.

Про це пише Лівий берег.

"Я вам відверто скажу - про це ми говорили з Президентом, - що склалася дуже важка ситуація. У зв'язку з припиненням електроенергії зараз Росія вже припинила постачання антрациту, а це означає, що буде паралізована робота семи електростанцій України", - розповів лідер кримських татар Мустафа Джемілев.

Читайте також: Три години Крим просидів у повній темряві

Це може значно вплинути на країну, оскільки на вугіллі повністю або частково працюють всі 14 українських теплових електростанцій.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Сім із них - на вугіллі антрацитовой групи "А" і "Т", що стали дефіцитом після появи російсько-терористичних угрупувань на Донбасі.

Згідно інформації "Укренерго", на 20 листопада запаси вугілля на складах теплових електростанцій становили 2 076,2 тис.т, у тому числі антрацитового - 979,2 тис.т. (з них на Луганській ТЕС - 316,7 тис.т.), Г і Д - 1097 тис.т. (з них на Бурштинській ТЕС - 188 тис.т.).

Нагадаємо, Україна знеструмила Крим у ніч на неділю, 22 листопада, через підрив електричних опор.

Раніше Чубаров розповів, що президент Петро Порошенко вирішив припинити торговельні відносини із окупованим півостровом Крим.