Журналіст Washington Post Джейсон Резаян отримав термін у в'язниці від місцевого правосуддя за шпигунство. Наразі невідомо, скільки років отримав американець, повідомляє BBC.

Резаян очолював представництво Washington Post у Тегерані із 2012 року. У зв'язку із роботою він мав іранський та американський паспорти. Влітку 2014 року місцева влада взяла під варту Резаяна та його дружину Егане Салехі, яка була фотографом видання National із ОАЕ. Також під правосуддя потрапили ще два фотографи зі США.

У минулому місяці іранці звільнили дружину журналіста та двох американців. Сьогодні Резаян отримав вирок суду.

За інформацією від адвоката журналіста Лейли Асхан, його звинуватили у зборі інформації про вирішення внутрішніх проблем Ірану на рівні вищого керівництва.

Знайомі та друзі Резаяна вважають ці звинувачення абсурдними та вимагають звільнити чоловіка.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Читайте також: Скандал у Ватикані: у витоку інформації звинуватили п'ятьох осіб

Нещодавно у Білорусі суд виніс смертний вирок чоловіку, якого звинуватили у вбивстві. Його розстріляють, а після конфіскують майно.