Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації намагається через суд розірвати договір із підрядником, який не зумів зламати анонімну мережу Tor.

Про це пише Коммерсант.

"Центральний науково-дослідний інститут економіки, інформатики та систем управління виграв контракт на дослідження можливості отримати інформацію про користувачів анонімної мережі Tor та їхнього обладнання у вересні 2014 року", - ідеться у повідомленні.

Згідно інформації, сума тендеру становила 3,9 мільйона рублів.

Читайте також: Google запропонував "розбудити дрімаючу силу" на честь Star Wars (відео)

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На початку вересня цього року інститут вирішив в односторонньому порядку відмовитися від проведення робіт за контрактом. Тоді у МВС відмовились від коментарів.

Прес-сдужба компанії "Ростех", до якої належить і Центральний науково-дослідний інститут економіки, інформатики та систем управління, наголосила, що позов МВС ніяк не впливає на партнерські відносини. За словами прес-секретаря, контракт по темі мережі Tor - "великий та багатоступеневий".

Нагадаємо, Tor - система проксі-серверів, що дозволяє встановлювати анонімне мережеве з'єднання, захищене від прослуховування, за допомогою однойменного вільного програмного забезпечення.

За допомогою неї користувачі можуть зберігати анонімність в інтернеті при відвідуванні сайтів, публікації матеріалів, відправці повідомлень і при роботі з іншими додатками.

Нагадаємо, деякі країни блокують доступ до Tor, наприклад Китай і Білорусія.