Вже у наступному році китайці планують запустити завод, на якому будуть виробляти клонованих собак та рогату худобу. Цих тварин потім будуть їсти, повідомляє SkyNews.

Ініціаторами відкриття такого підприємства стали компанії Boyalife із Китаю, яка займається біотехнологіями, та Sooam Biotech - вона має генний банк та займається саме клонуванням. Обидві компанії інвестують у завод близько 20 млн фунтів стерлінгів.

Усіх тварин продаватимуть на відкритому ринку. Як запевняють представники компаній, їхні фермери мають брак тварин, а клонування допоможе їм вирішити проблем. Також фабрика створюватиме поліцейських собак та конів для верхової їзди.

Однак ця ситуація викликала дуже бурхливу реакцію китайців у соціальних мережах. Вони вважають, що таке м'ясо не будуть їсти китайці через те, що виробництво розташують неподалік від місця хімічних вибухів.

"Нехай це м'ясо спочатку з'їдять наші лідери, а потім і ми подумаємо, чи їсти його взагалі", - коментар у соцмережі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також громадськість обурена через морально-етичні принципи та сумнівається, чи законне клонування в принципі.

"На вулицях настільки багато бродячих собак, що їх навіть усипляють. А вони ще й хочуть їх клонувати. Це просто божевілля", - обурені користувачі інтернету.

Читайте також: Ізраїльські вчені виростили штучне золото

Зазначимо, що у більшості азійських країн все дуже жорстоко ставляться до тварин. У Південній Кореї все ще їдять собак, яких варять, до речі, заживо.