Новий уряд Польщі ставить під сумнів вибір попереднього уряду на користь американських зенітно-ракетних систем "Patriot" та французьких вертольотів Airbus у рамках програми модернізації польської армії.Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Варшава оголосила в квітні про плани придбати систему "Patriot", угода оцінюється приблизно у п'ять млрд євро, а також 50 вертольотів Caracal - контракт на суму три мільярди євро.

Новий міністр оборони Польщі Антоні Мацеревіч поставив під сумнів необхідність укладення контрактів.

"Умови потенційного контракту щодо купівлі американських ракет сильно змінилися з моменту публічного оголошення. Ціна значно вища, час доставки набагато довший... якщо коротко, цей договір практично не існує", - заявив він в ході парламентської оборонної комісії, засідання якої транслювалося на телебаченні.

Читайте також: Польша створює потужні ракетні війська

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Що стосується тендеру на придбання вертольотів компанії Airbus, Мацеревіч сказав, що вибір був зроблений, "незважаючи на численні недоліки", і заявив про можливість проведення нового тендеру.

Міністр оборони висловив сподівання, що американський виробник "Сікорський" і британсько-італійська компанія AgustaWestland, які були конкурентами Airbus під час першого тендеру, знову захочуть взяти участь у новому визначенні постачальників вертольотів.

Нагадаємо, на президенських та парламентських виборах у Польщі пермогла консервативна партія "Право та Справедливість".Також, відомо, що президент Польщі Анджей Дуда, здійснить перший офіційний візит до України 15 грудня цього року.