США наполягають на тому, щоб Туреччина збільшила свій військовий контингент на 100-кілометровому відрізку кордону з Сирією.

Про це повідомляє видання Wall Street Journal.

Джерело в адміністрації президента США Барака Обами зазначило, що сирійсько-турецький кордон повинен бути перекритий. Причиною цього, за його словами, стала міжнародна загроза, яка виходить з Сирії і проходить через територію Туреччини.

Влада США не уточнює, яку кількість військових необхідно для повного закриття кордону. Джерело розповіло, що для цього може знадобитися контингент з 30 тис. чоловік.

Щоб ізолювати тільки окрему ділянку кордону, Туреччина повинна буде направити туди не менше 10 тисяч чоловік.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Читайте також: Сирія - наша культура та історична пам'ять більше, ніж Херсонес - екс-глава ФСБ

У свою чергу турецькі чиновники вважають, що ці цифри перебільшені. Але Анкара все ж визнає необхідність зміцнити свій кордон з Сирією.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про ракетні комплекси С-400, які Росія розгорнула в Сирії. Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що застосування російських зенітно-ракетних комплексів проти турецької авіації розцінять як агресію. Він підкреслив, що Туреччину в такому разі "прийме подальші заходи, які, безумовно, не обговорюються".