Війска Македонії почали зведення металевої огорожі на південному кордоні країни з Грецією у суботу, 28 листопада.

Про це повідомляє Reuters.

Солдати вбивають у землю опори, близько 3 метрів заввишки і натягують між ними сітку. Подібну огорожу на шляху мігрантів через Балкани спорудила на своєму південному кордоні Угорщина.

Речник македонського уряду Александр Гйоргієв заявив, що метою нового паркану є "направлення припливу людей до контрольованих пунктів пропусків для їх реєстрації та гуманного поводження".

"Ми хотіли б підкреслити, що кордон буде відкрито. Ми дозволимо прохід людям, які приїжджають з постраждалих від війни регіонів, як ми і робили це досі", - сказав Гйоргієв.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зазначається, що "безперешкодно" через балканські кордони можуть пройти вихідці з Сирії, Афганістану та Іраку.

Читайте також: Шведи примусово виселять 22 тисячі мігрантів

Проте, у останні декілька тижнів, країни, через які пролягає маршрут, включаючи Македонію, почали повертати мігрантів інших національностей. Це призводить до хаотичного накопичення людей на македонському-грецькому кордоні і протестів іранців, пакистанців, марокканців та інших.