Голова Міністерства оборони Сполученого Королівства Майкл Феллон заявив, що теракти аналогічні паризьким легко можуть відбутися у трьох містах його країни. Про це він розповів журналістам Sunday Telegraph.

На думку Феллона, під загрозою знаходить столиця держави - Лондон, англійське місто Манчестер та Глазко у Шотландії. Він не пояснив, чому назвав саме ці міста, але додав, що ІДІЛ несе велику небезпеку для британців.

З цього приводу чиновник вважає, що його країні слід проявити силу у боротьбі з "Ісламською державою". Він буде вимагати від парламенту ухвалити можливість наносити авіаудари по джихадистам у Сирії.

"Ми повинні відповісти на загрози. Здолати терористів можна лише за допомогою сили", заявив Феллон.

Такої думки тримається і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. Вчора він написав листа до членів парламенту із проханням задовольнити його бажання стріляти по позиціям ІДІЛ.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Однак прийняття такого проекту стоїть під загрозою, адже лідер лейбористів Джеремі Корбін проти активної участі Лондона у боротьбі з ісламістами. Він може наказати членам своєї партії голосувати "проти".

Читайте також: В Парижі терористи використовували стару сербську зброю

Нагадаємо, теракт, який стався у Парижі 13 листопада, забрав життя 130 людей. Відповідальність на себе взяла "Ісламська держава". Після цього країни світу почали більш активно атакувати їхні позиції у Сирії.