69-річний американець Отіс Джонсон, який був в тюремному ув'язненні з 1970 року, а звільнився тільки в серпні 2014 року, поділився з каналом Al Jazeera враженнями від життя в XXI столітті, пише lookatme.

У 25 років Джонсона засудили за замах на вбивство і збройний напад на поліцейського. Він провів у в'язниці 44 роки, а коли вийшов на свободу, виявилося, що більшості його родичів уже немає в живих. "Ні сестер, ні братів, нікого, з ким я б міг поспілкуватися", - розповідає він.

Тюремне ув'язнення сильно вплинуло на нього, тому, зізнається Джонсон, перший час на волі було трохи складно, "оскільки багато що змінилося".

Читайте також: Хіт мережі: як билися американці в чорну п'ятницю (відео)

Наприклад, вийшовши на Таймс-сквер, він помітив, що багато людей розмовляють самі з собою, і спочатку прийняв їх за агентів ЦРУ. Потім помітив пристрої, які люди тримали біля вуха, хоча спочатку не зрозумів, що це таке. "Вони називають їх айфонами", - говорить Джонсон.

Популярні новини зараз
Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

"Деякі взагалі не дивилися, куди йдуть. Я спробував уявити, як це можливо: йти, говорити по телефону і не дивитися, куди йдеш. Це мене вразило ", - описує він, уточнюючи, що людям в навушниках не здивувався, оскільки вже зустрічав їх в 60-70-х.