З початку 2015 року засуджено понад 150 росіян, які воювали в Сирії на боці повстанців або "Ісламської держави". Нагадаємо, в РФ організація визнана терористичною і заборонена.

Про це пишуть російські ЗМІ.

"Кожен місяць по всій країні виноситься десяток таких вироків, більшість фігурантів поверталися в РФ і приховували факт участі у війні, проте їх діяльність була припинена спецслужбами", - заявило інформоване джерело.

За його даними, росіянам, які воювали в Сирії, пред'являються звинувачення за статтею "участь в незаконному збройному формуванні на території іноземної держави".

Читайте також: Росія знищила в Сирії пекарню, створену турецькими волонтерами

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Повідомляється, що точні дані про кількість засуджених за участь у бойових діях в Сирії з'являться в січні 2016 року.

У вересні 2015 міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев заявив, що на боці забороненої в Росії "Ісламської держави" воюють не менше 1,8 тисячі росіян.