68-річний житель Великобританії Дерек Уайт виграв судовий позов проти Apple.

Суд зобов'язав компанію виплатити 2 тисячі фунтів стерлінгів в якості компенсації за вилучену з його смартфона інформацію та особисті фото- та відеозаписи, передає Телеграф.

Дані без попередження видалив співробітник фірмового магазину Apple, до якого Уайт звернувся в грудні 2014 року з проханням перевірити справність його iPhone 5.

Пенсіонер розповів, що стерті фото мали для його родини особливу цінність. Вони нагадували про успішну боротьбу з раком та про медовий місяць на Сейшелах влітку 2014 року.

Читайте також: Фанати отримають новий 4-дюймового iPhone 6C вже у лютому (фото)

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

30 Листопада суд оголосив постанову, згідно з якою Уайт має отримати від Apple 1,2 тисячі фунтів стерлінгів компенсації і 800 фунтів на покриття понесених ним судових витрат.

Спочатку позивач вимагав від Apple 5 тисяч фунтів. Він хотів оплатити повторний медовий місяць. Розгляд тривав близько двох років.