Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що має докази причетності Росії до торгівлі нафтою з ІДІЛ.

"У нас є докази. Ми покажемо їх світу", - цитує France Press заяву Ердогана, яку він зробив в Анкарі.

За словами турецького президента, найбільшим покупцем нафти у ІДІЛ є бізнесмен із Сирії, у якого нібито є російське громадянство.

"Хто купує нафту? Дозвольте розповісти. Сирієць Джордж Хасвані, у якого є російський паспорт, - один з найбільших гравців у цьому бізнесі", - сказав він.

У свою чергу, російська влада звинувачує правлячу еліту Туреччини в угодах з ІДІЛ. Анкара називає ці твердження непідвладними раціональному поясненню.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У середу російські військові представили знімки, які, за їхніми словами, доводять транспортування нафти до Туреччини, однак не пояснили, як саме ці факти пов'язані з Ердоганом.

Раніше російський президент Володимир Путін заявив, що рішення Туреччини збити російський бомбардувальник Су-24 було продиктовано бажанням убезпечити канали постачання контрабандної нафти з територій, що підконтрольні ІДІЛ.

Читайте також: У мережі висміяли Путіна за страх перед зустріччю з Ердоганом

У відповідь на ці слова Путіна Ердоган вже обіцяв залишити свій пост, якщо з'являться докази того, що Туреччина купує нафту у бойовиків ІДІЛ.

Відносини Москви і Анкари різко загострилися після інциденту з російським бомбардувальником Су-24, збитим турецькими ВВС. Туреччина стверджує, що літак порушив її повітряний простір, Росія це заперечує.