Канцлера Німеччини Ангелу Меркель 2 грудня удостоїли премії імені Абрахама Гейгера. Її вручають людям, які мають значні заслуги перед іудаїзмом і за внесок у розвиток плюралістичного суспільства.

Про це повідомляє німецьке видання DW.

Журі конкурсу зазначили, що Меркель є гарантом свободи релігії в сучасному суспільстві. Вона ним залишається і тоді, коли в Європі та Німеччині зростають антисемітські настрої. Її непорушна солідарність, за їх словами, і складає основу довіри до єврейської громади.

Під час вручення премії Меркель розповіла, що проблема єврейської громади в Німеччині для неї повсякчас буде серйозним і важливим питанням.

Не оминула увагою канцлер і нинішню ситуацію в країні, пов'язану з біженцями. Вона заявила, що Німеччина готова надати захист тим, хто потребуватиме захисту. Але мігранти, за її словами, мають поважати положення Конституції країни. Адже одним з її головних пунктів є заборона на дискримінацію з релігійних причин.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайте також: Британські медіа обурені цензурою королівської родини

Меркель наголосила, що Німеччина боротиметься послідовно з будь-якими злочинами на ґрунті антисемітизму і використовуватиме для цього виключно правові механізми.

Розмір премії становить 10 тисяч євро. Канцер наголосила, що отримані гроші передасть Товариству імені Ернста Людвіга Ерліха, яке займається підтримкою проектів з міжрелігійного діалогу.

Нагадаємо, Премія імені Абрахама Гейгера заснували в 2000 році з нагоди відкриття однойменно коледжу при університеті Потсдама.