У Білоріченській виховній колонії на Кубані співробітники забили до смерті підлітка Віталія Попа, який приїхав до Росії з Закарпатської області.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Подія відбулася 25 листопада, батькам хлопця повідомили про його смерть на два дні пізніше, а тіло не видають і досі", - пише видання.

16-річний Віталій приїхав на Кубань з України до батьків, які мали невеликий бізнес в Росії. Там "зв'язався з поганою компанією" і брав участь у розбійному нападі на магазин. Внаслідок скоєного злочину хлопець отримав 4 роки 8 місяців колонії.

У ніч на 25 листопада сімох підлітків, в числі яких був Віталій, привезли в колонію. Там їх змусили пройти в душову, роздягнутися, а співробітники колонії в кількості 5-6 чоловік побили всіх, проте більше за інших били саме хлопця з України.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

"Більше за інших били засудженого Віталіка Попа, який відмовлявся віджиматися і присідати. Називали його бандерівець, хохол. Він просив співробітників "не бийте, вистачить, вистачить", але вони продовжували побиття, ставали йому на голову і тиснули на неї ногами. Його били, поки той не знепритомнів", – так розповідали інші побиті підлітки.

Їх показання зафіксовані в акті Громадської спостережної комісії по Краснодарському краю.

Читайте також: У Дніпропетровському СІЗО масові побиття ув'язнених - правозахисники (фото)

Внаслідок побоїв Віталій помер. Батьки досі не отримали документа про наявність побоїв – бачили тільки фото і відео.

"У двох місцях на голові були величезні порізи, а голова як згорнута. Тіло чорне як вугілля", – розповідає батько підлітка.

Семеро співробітників колонії, включаючи в.о. начальника, заарештували на два місяці. Проти них порушено дві кримінальні справи – "навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що спричинило смерть потерпілого і "перевищення посадових повноважень із заподіянням тяжких наслідків".