Національна комісія по комунікаціям Нігерії вирішила оштрафувати мобільного оператора MTN з ПАР на 5,2 млрд доларів. Позов до суду був цілком обґрунтованим, але згодом штраф наказали скоротити на 25%.

Про це повідомляє BBC.

Після усіх переговорів штраф скоротили до 3,9 млрд доларів, але в офіційному документі до MTN зробили помилку та написали 3,4 млрд доларів. Цей штраф мають заплати протягом двох тижнів, але чиновники вже почали виправдовуватись за помилку.

Судовий процес розпочався через те, що оператор не виконав вимоги влади та не відключив незареєстрованих користувачів від мережі. Чиновники звернули на це увагу після терактів у країні.

Зазначимо, що сума 3,9 млрд доларів удвічі перевищує річний дохід оператора та складає 22% від бюджету Нігерії. І без того бідна країна має усі шанси втратити півмільярда доларів.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Читайте також: Священник витратив 100 тисяч євро на вечері і омолоджувальні процедури

Мобільний оператор MTN заснували у 1994 році у ПАР. Згодом він вийшов на міжнародний ринок Африки. Компанія є лідером у себе на батьківщині.