Сьогодні, 7 грудня в Японії відбулося виверження найбільшого діючого вулкану в країні – Асо.

За повідомленням японських ЗМІ, стовп диму та попелу сягнув у висоту понад 700 метрів. Про скасування авіарейсів повідомлення не надходило.

До слова, вулкан Асо є одним із понад ста діючих та згаслих вулканів Японії. У 2014 році вулкан прокинувся, до того він 20 років спав. Тоді стовп диму і попелу сягав понад два кілометри. У аеропорті Кумамото було скасовано всі авіарейси, а сам аеропорт закрили. Всіх мешканців навколишніх містечок було евакуйовано. Японське метеорологічне агентство повідомляло про третій із п'яти можливих рівень сейсмічної активності.

Читайте також: Шторм Десмонд: у Англії ввели "червоний" рівень тривоги

Знаходиться вулкан на острові Кюсю в префектурі Кумамото. Його висота становить 1592 метри. За період з 522 до 2011 рік науковці фіксували вулканічну активність понад 165 разів. У 1980 році 80 осіб було госпіталізовано через отруєння вулканічними газами.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Нагадаємо, що під час виверження іншого японського вулкану - Онтаке загинули 30 туристів, які в той момент перебували на канатній дорозі.