Японському виробнику електроніки Toshiba загрожує штраф у 7,4 млрд єн (близько 60 млн доларів).

Причина - скандал довкола мільярдних завищень його прибутків, пише ВВС. Нещодавно стало відомо, що Toshiba впродовж кількох років штучно завищувала свої прибутки - загалом на 1,3 млрд доларів.

Запропонований штраф буде найвищим, що колись виписували в Японії за подібними звинуваченнями. Toshiba уже заявила, що виділила 8,4 млрд єн для виплати можливих штрафів.

Крім цього, група із 50 власників акцій Toshiba подали позов до суду проти компанії. Позивачі вимагають від технологічного гіганта виплатити їм 2,45 млрд доларів. У таку суму вони оцінили свої втрати після того, як акції різко упали в ціні внаслідок фінансового скандалу.

Акції компанії із квітня, коли Toshiba викрили у схемі із роздування власних прибутків, упали у ціні більш як на 40%.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Читайте також: Sony готує флагман із будь-яким розміром екрану

У червні гендиректор компанії, її президент та ще шестеро високопосадовців подали у відставку через скандал. У вересні виробник електроніки змушений був визнати, що продажі компанії впали до найнижчого рівня за останні два з половиною роки.

Нагадаємо, що недавно великі неприємності пережила інша відома японська компанія Toyota. Її оштрафували на 16,4 млн доларів, за те що автогігант приховав деякі дефекти своїх машин на американському ринку.