Мешканці Землі стануть свідками безпрецедентного космічного явища. Найяскравіший метеоритний потік − зорепад Гемініди, розпочнеться сьогодні вночі і продовжуватиметься до 17 грудня.

Побачити без перебільшення найпотужніший за своєю красою та силою зорепад матимуть змогу всі мешканці нашої планети. Зорепад пройде водночас і в Північному, і в Південному земних полюсах.

Читати також: Астрономи розповіли, скільки триватиме зорепад

За повідомленням вчених, вже від сьогодні, 7 грудня, зірки почнуть падати, однак після 11 грудня їх кількість значно зросте. Космічне явище досягне свого піку 14 грудня. Вчені повідомляють, що в окремих районах землі очікується падіння понад 120 зірок на годину.

Цікаво й те, що 23 грудня відбудеться ще один метеоритний дощ – зорепад Урсіди.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Зазначимо, що зорепад Гемініди є одним із найпотужніших метеоритних потоків. Вперше його відкрили в далекому XIX столітті. З поміж інших космічних явищ Гемініди вирізнявся особливою яскравістю. У 2011 році науковці зафіксували рекорд падіння зірок – понад 200 метеоритів на годину.