Президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) російський мільйонер Кірсан Ілюмжинов заявив, що звернеться до суду Вашингтона з позовом до міністерства фінансів США.

Про це пише "Р-Спорт".

Нагадаємо, що раніше Мінфін США включив Ілюмжинова в свій список санкцій щодо Сирії. Банк Ілюмжинова звинуватили в контактах з сирійською владою, яку в США вважають незаконною.

"З понеділка я починаю дії проти Мінфіну США. Як тільки вони мені представлять офіційні претензії, я збираюся звернутися до районного суду Вашингтона за місцем реєстрації Мінфіну США з позовом про захист честі і гідності", - сказав Ілюмжинов.

За його словами, він вимагатиме компенсацію у 50 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Читайте також: Штати ввели санкції проти росіян за угоду з ІДІЛ

Ілюмжинов вимагатиме вибачень від відомства та компенсацію моральної шкоди: "Це буде не менше 50 мільярдів доларів. 10 відсотків від цієї суми я направлю на програму "шахи в школах" і розвиток справжньої демократії в тих же США".

Нагадаємо, колишній президент Республіки Калмикія (у складі РФ) Кірсан Ілюмжинов керує ФІДЕ з 1995 року. Він ініціатор багатьох реформ в сучасних шахах. У березні 2016 року Ілюмжинов відвідає Львів, де відбудеться матч за звання чемпіонки світу між українкою Марією Музичук і китаянкою Хоу Іфань.