Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес заручився зі співробітницею Міністерства оборони Латвії Іевой Купце.

Інформацію, яку раніше поширювали балтійські ЗМІ, у понеділок, 7 грудня, підтвердив журналістам прес-секретар президента Тоомас Сільдам.

"Тоомас Хендрік Ільвес і Іева Купце заручилися в середині листопада. Це було їхнє особисте рішення і воно не пов'язане з президентськими обов'язками Тоомаса Хендріка Ільвеса", - пояснили в прес-службі естонського президента

За даними ЗМІ Латвії, Купце та Ільвес вже знайомі протягом багатьох років. Вони познайомилися ще в 2003 році в Брюсселі. Разом їх стали помічати два роки тому. Вони відвідували концерти і ресторани.

Читайте також: Літак з президентом Естонії на борту здійснив аварійну посадку в Берліні

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

До слова, 61-річний президент Естонії вже двічі був одружений. Його другий шлюб з 47-річною Евелін Ільвес тривав 11 років. У квітня 2015 року вони оголосили про своє розлучення. Президент Естонії, який народився в Швеції і жив у США, відомий своєю екстравагантною звичкою носити метелики замість краваток.

Іева Купце незаміжня, проте у неї є син від посла Латвії в Греції Іварса Пундурса. Купце працює керівником сектору координації кібербезпеки міністерства оборони Латвії.