Перед будівлею генконсульства Росії в сирійському місті Алеппо вибухнув замінований автомобіль. Про це повідомляє іранська агенція Fars.

За наявними даними, вибух стався у ніч на 8 грудня. Агенція наразі не має даних про жертви і можливих організаторів вибуху.

У свою чергу, російські ЗМІ поширили повідомлення посольства РФ у Дамаску про те, що "генконсульство РФ в Алеппо зараз не функціонує". За офіційними даними, дипломатична місія в Алеппо не працює з 2013 року, а її співробітники переведені до Дамаска. Що відбувається зараз у будівлі консульства РФ – не повідомляється.

З моменту початку російської інтервенції в Сирії посольство РФ в Дамаску щонайменше двічі зазнавало обстрілів - у вересні і жовтні. Тоді російські громадяни внаслідок обстрілів дипмісії з мінометів не постраждали.

Читайте також: Аби їх не бомбили, мешканці столиці ІДІЛ молються за негоду

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, в Сирії військовий контингент РФ начебто веде боротьбу проти угрупування ІДІЛ. Але насправді бомбардування літаків ВПС Росії переважно спрямовані проти опозиційних військ до президента Сирії Асада. Крім того, російські літаки влучали у селища компактного проживання сирійських турків і залітали на територію Туреччини. Після інциденту зі збитим російським бомбардувальником турецькими ВПС стосунку між країнами зіпсувались.