Міністерство оборони РФ опублікувало в інтернеті декілька роликів, на яких зафіксовано, як російські пілоти в Сирії нібито бомблять нафтосховища терористів ІД. Але насправді на відео показані об'єкти, які сильно нагадують цивільні - елеватори.

Про це пише Четверта влада.

Відзначається, що в ролику резервуари стоять дуже близько один до одного, чого зазвичай не буває на нафтобазах. Крім того, чітко видно транспортери для засипання зерна. Також після попадання снарядів в резервуар, його вміст не загоряється, а розлітається хмарою білого пилу. Якби всередині була нафта, стався б потужний вибух.

Пристрій нафтосховища виглядає зовсім не так, як показано на відео. Приміром, нафтобаза займає величезну площу, тому резервуари з пальним не можуть розташовуватися дуже близько один до одного.

Видання пише, що пожежа на сховищі нафти виглядає інакше. Після потрапляння російських бомб, база повинна була палахкотіти наступні кілька діб. Так було у випадку з БРСМ-Нафта під Києвом минулого літа. При цьому чорний стовп диму було б видно за десятки кілометрів навколо.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Читайте також: Фейкові волонтери обікрали ціле село

Однак в ролику Міноборони РФ ніякої пожежі не зафіксовано і не видно чорного диму. Можна зробити висновок, що літаки РФ в Сирії знищують цивільні об'єкти. Останні ж не мають відношення до інфраструктури терористів.

Фейкові відео Міноборони РФ бурхливо коментують користувачі Youtube.

"Ви розбомбили борошномельний комбінат, виродки" - пишуть під роликом.