У Франції почався сезон найдорожчих грибів у світі - трюфелів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Трюфельні ринки у французькому департаменті Дордонь відкриваються 3 грудня і працюють до лютого. Кожен день асоціація трюфелеводів району Перигор проводить торги в новому селі", - написав репортер видання з місця подій.

Незважаючи на дорожнечу грибів, за ними вишикувалися черги.

"Кращі гриби розкуповують миттєво", - відзначив очевидець.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

При цьому наголошується, що трюфелі дуже важко знайти. Для цього спеціально навчають собак, які здатні винюхати делікатес в землі.

"Тому і ціни кусаються: кілограм найкращих трюфелів тут пропонують за 900 євро", - додають у виданні.

Читайте також: Українка організувала доставку вареників у Парижі

Довідка. Трюфелі є рідкісними сезонними делікатесами, поласувати якими можна тільки раз на рік. Найбільше цінуються білі трюфелі (італійські, пьемонтские) - рідкісний ароматний вид, який з вигляду нагадує редьку. Трохи менш цінними є чорні трюфелі (літні, французькі). У них аромат не такий виражений, смак злегка нагадує горіх.