Вчора містами Молдови пройшли багатотисячні мітинги і акції протесту. Люди вийшли на вулиці не тільки в Кишиневі, а й у Кагулі, Сороках, Бєльцях, Оргееве, Унгенах, Хинчешти. Їх було організовано на опозиційної громадської платформою "Честь і правда". На мітингу люди закликали відправити президента у відставку, скандували "Геть Тімофті", "Молдова", "Президента - у відставку".

Пізніше мітинг перемістився до заміської резиденції президента Ніколая Тімофті, де люди розпалили багаття.

Відео сталося розмістив на своїй сторінці мер міста Бєльці і лідер проросійської партії Ренато Усатий.

Читайте також: Банду російських сепаратистів затримали у Молдові

Нагадаємо, вчора президент Молдови заявив, що хоче трансформації миротворчої операції в зоні безпеки в громадянську місію під міжнародним мандатом.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Микола Тімофті зажадав негайно вивести російських військових з Придністров'я. Про це він сказав в рамках міжнародної конференції "Політика нейтралітету: міжнародне співробітництво в ім'я миру, безпеки та розвитку" в Ашхабаді.

Як повідомлялося раніше, молдавські поліцейські затримали п'ятьох чоловіків за підозрою в сепаратизмі. Вони планували проголосити республіку Бессарабія та дестабілізувати ситуацію на півночі Молдови, а також північно-західної частини Одеської області.