В Берліні 12 грудня відбулась церемонія нагородження переможців Європейської кіноакадемії. В рамках церемонії німецький актор присвятив свою промову українському режисеру та політв'язню в РФ Олегу Сенцову.

Актор, який відомий за такими фільмами як "Безславні виродки", "Гуд бай, Ленін", "Гонка" та інші, розповів зі сцени про історію Сенцова, його життєвий шлях, ув'язнення, побиття та катування у в'язниці, цитував його висловлювання та висловив підтримку, повідомляє Media Sapiens.

Брюль заявив, що його відповідальність, як і відповідальність всіх кінодіячів та людей – боронити права людини та свободу слова. Він підкреслив, що він тут, аби пригорнути увагу до долі Олега Сенцова.

Читайте також: Режисер з України відмовився від російської премії через Сенцова

Німецький актор процитував відомі слова Сенцова, які той сказав після оголошення вироку: "Боягузтво – найстрашніший гріх на Землі. Велика зрада починається з маленького такого боягузтва... Коли тобі надягають мішок на голову, б'ють, і через півгодини ти вже готовий відректися від усіх своїх переконань, обмовити себе в чому завгодно, обмовити інших людей, тільки щоб тебе перестали бити. Я не знаю, чого можуть коштувати твої переконання, якщо ти не готовий за них постраждати чи навіть померти".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Даніель Брюль звернувся до Олега, запевнивши, що ніколи не забуде його, буде боротися за нього та підтримувати його сім'ю.

Нагадаємо, Сенцов, Кольченко та Афанасьєв були затримані співробітниками ФСБ у Сімферополі.