Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський вважає, що Україні потрібна нова Конституція

Про це він заявив на форумі "Конституція: громадська довіра і нове правосуддя" в понеділок у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні ми говоримо про зміни до Конституції в частині судової системи, але я говорив би про необхідність постійної роботи над підготовкою нової Конституції України", - сказав Томбінський.

Читайте також: ЄС не блокував фінансування створення антикорупційної прокуратури - Томбінський

"Можливо, потрібно створювати Конституцію, яка відповідатиме бажанням створити парламентську республіку, щоб у ній було чітко записано розподіл функцій, розподіл відповідальності між різними гілками влади", - додав він.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадаємо, посольство Євросоюзу в Україні прокоментувало заяву спікера ВРУ Володимира Гройсмана, який 23 листопада повідомив, що Єврокомісія не мала зауважень по прийнятому пакету документів щодо безвізового режиму.

"ЄС зможе висловити свою позицію тільки після того, як завершить ретельну оцінку, яка зараз проводиться", - підкреслив європейський посол в Україні Ян Томбінський.